Vrhunski tim san je svakog lidera

Lideri jako dobro znaju da postizanje vrhunskih rezultata podrazumijeva i vrhunski tim. 

Dovesti tim do vrhunca uigranosti, profesionalnosti, razumijevanja, međusobne potpore i zajedničkih vrijednosti ponekad je dugotrajan i mukotrpan proces, ali vrijedi se potruditi jer rezultati su neprocjenjivi.

U današnje vrijeme sebičnosti u kojem svaki član tima ima različite ciljeve rezultat može biti samo kaos. 

Postoje 4 osnovna razloga zašto je vrhunski tim san svakog lidera:

Zajednički cilj snažniji je od pojedinačnih

Ako tim ima zajednički cilj, svaki član tima radi na njegovu ostvarenju. U timskom okruženju u kojem postoji međusobno podržavanje i podupiranje, svatko doprinosi sa svojim specifičnim znanjima i vještinama. U takvom timu ne mjeri se tko je koliko dao doprinosa. Tim je jači od pojedinačnih članova tima jer imaju na raspolaganju mnoštvo vještina, a slabosti se mogu balansirati. U ovakvom timu ne postoji prostor za izražavanje pojedinačnih EGA zato što su svi članovi tima nesebični. Kada tim ostvari cilj – svatko dijeli jednako slavu.

Jedini neuspjeh je kada se prestaneš truditi

Članovi tima podupiru jedni druge i kada netko doživi neuspjeh ili razočarenje. Neuspjesi su jedini razlog zašto nešto ne funkcionira. Pojedini članovi tima ponekad mogu smatrati neke izazove ili prepreke preteškima da bi uopće pokušali, no timski duh i moral ruši sve barijere i potiče vas da se potrudite. Bez neuspjeha ne bi postojao način za mjerenje uspjeha.

Važno je prepoznati i priznati pogreške jer jedino one imaju utjecaj na vaš proces učenja.

Prepoznavanje vašeg punog potencijala

Kao pojedinci ljudi imaju mnoga ograničenja. Svatko je odličan u određenoj vještini i manje uspješan u nekoj drugoj. Kada ste član tima postaje lakše prepoznati puni potencijal tima jer nečija slabost upravo može biti vrlina i prednost nekog drugog. 

Biti član tima u kojem vlada podrška daje svakome priliku da unaprijedi svoje slabosti učeći od drugih. 

Lideri su samo dio tima

Kao voditelj tima ili lider na bilo kojoj poziciji ne zaboravite da ste i vi dio tima. Naravno, uloga lidera se drugačije promatra od uloga ostalih članova tima, ali svaki član tima raspolaže sa svojim područjem odgovornosti. Ako bilo tko u timu svoj dio posla ne obavi dobro, rezultati tima su slabiji ukoliko vaš kolega iz tima ne nastavi tamo gdje ste vi stali. U ovakvom timu i lider ima svoja zaduženja i postavlja se kao jedan od jednakih, no treba zadržati određenu razinu autoriteta.

I na kraju ostaje pitanje koju ulogu vi imate. 

Jeste li lider ili manager?

I lideri i manageri moraju raditi zajedno jer su oni kao dvije polutke mozga. Lijeva hemisfera simbolizira upravljanje i management koji koristi logiku i racionalno razmišljanje. Sve je mjerljivo i u savršenom redu, te se svaka stavka može kontrolirati.

Desna hemisfera simbolizira liderstvo i vođenje u kojem vlada kreativnost i emocionalno razmišljanje. Oni obično vide širu sliku, služe se maštom, intuicijom i ostalim mekim vještinama. 

Zajedno ova dva segmenta čine jednu kompaktnu cjelinu i kada rade timski ne postoje prepreke koje ne mogu svladati. 

I zato bez obzira jeste li manager ili lider težite tome da vaš tim funkcionira savršeno jer to je jedini put do uspjeha u poslovanju.